Warming Up - interactieve themadag


Warming Up is een interactieve themadag voor het VO en MBO over de opwarming van het klimaat.

Gedurende deze themadag zullen de leerlingen op allerlei verschillende en verrassende manieren kennismaken met het thema Klimaatverandering: Allereerst met de voorstelling Warming Up van Piepschuim. Na deze voorstelling volgt een serie verschillende workshops en de dag wordt afgesloten met De Grote (hilarische) Klimaat-Quiz.

De dag heeft de bedoeling een interactieve, verteerbare en informatieve inleiding te geven die een start kan zijn voor een gesprek op school. Eén van de grote drama’s van klimaatverandering is dat er te weinig over wordt gesproken. Niet zoals er bijvoorbeeld over de andere crisis van deze tijd – de Coronacrisis – wordt gesproken. Terwijl de gevolgen van de klimaatcrisis het grootst zullen zijn voor de jonge generatie.

Natuurlijk zal het thema voor een groot deel van de leerlingen niet volstrekt nieuw zijn: op tv en in de kranten wordt er over gesproken, maar het is tegelijk voor veel leerlingen een ongrijpbaar en soms beangstigend probleem. Daarom zullen we tijdens deze dag op meerdere manieren stil staan bij de verschillende facetten van klimaatverandering. Zo bieden we onder andere een workshop: Koken met insecten (Klimaatkoken), een workshop Klimaatactivisme, een workshop over Plastic, een workshop Re-cycling (met fietsen) en een praktische workshop over de kledingindustrie.

Al deze workshops laten de leerlingen onderzoeken hoe ze zelf een positieve bijdrage kunnen leveren, zodat ze hun zorgen om kunnen zetten in acties.

Concept: Piepschuim
Teksten, muziek: Cor Burger
Concepten fysiek spel: Robbert Koekoek

Piepschuim werkt samen met diverse freelance workshopleiders

Leeftijd: vanaf 12  jaar
Thema:  natuur, milieu en gezondheid
Duur:     300 min.
Publiek (school/theater): 90/150
Opbouwtijd: 90 min
Aantal voorstellingen/dag: 1
Kerndoelen: 3,4,8,50
Speelvlak: 8 x 5 x 4 (BxDXH)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Piepschuim speelt al ruim 10 jaar voorstellingen voor het VO, maar tegenwoordig ook voor MBO en HBO. Piepschuim maakt muzikale cabaretvoorstellingen met inhoud. Leerlingen worden op verschillende manieren bereikt: via muziek, interactie en teksten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;