Museum Van Loon


Nieuw aanbod Primair Onderwijs: Vanaf maart 2023 beginnen we met het programma "Voorbij het eerste gezicht" voor schoolgroepen 7 en 8. Dit programma combineert principes van de schoolcurriculum-vakken van Burgerschap en Globalisering met verhalen achter de objecten van het dagelijkse leven en ook achter de collectie-objecten van Museum Van Loon. 

 

MBO programma's: Museum Van Loon biedt drie verschillende programma's voor MBO. Het museum wil hiermee bijdragen aan het levend houden van vakmanschap door te investeren de ontwikkeling ervan. In een tijd waarin een tekort aan vaklieden dreigt te ontstaan is dit zeker geen verspilde moeite. De programma's zijn: Een huis dat werkt (stijlleer), Mode bij Van Loon (mode in het societyleven vanaf 1850) en Dineren aan de Gracht (gastheerschap)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

MUSEUM VAN LOON – Keizersgracht 672

Sinds 1973 biedt Museum Van Loon bezoekers van over de hele wereld de unieke mogelijkheid om een reis door de tijd te maken in een uniek grachtenpand uit de zeventiende eeuw. Het huis – ca. 1672 voltooid – is sinds 1884 met de familie Van Loon verbonden en is ingericht met meubels, zilver, porselein en portretten uit de familiecollectie. De bezoekers staan oog in oog met de bewoners van toen en ervaren de wooncultuur in de oorspronkelijke historische omgeving. Vanuit de geschiedenis van de familie Van Loon en hun personeel worden verschillende relevante onderwerpen gepresenteerd. Burgerschap, vakmanschap en het koloniale verleden zijn voorbeelden van thema’s die een belangrijke rol spelen in onze tentoonstellingen en de programmering.

 

Ons aanbod voor het MBO is hieronder te vinden: https://www.museumvanloon.nl/programma/educatie

Ons aanbod samen met het Amsterdam Museum en Gementee Amsterdam voor schoolgroepen 7 en 8 is hier te vinden: https://www.amsterdammuseum.nl/educatie/wereldgrachten/16043 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;