'Influencers' en hervormers


Tijd voor verandering! In ieder geval volgens belangrijke hervormers in de 16de eeuw. Welke ideeën en ontwikkelingen gingen vooraf aan de Reformatie? Wie waren in die tijd de belangrijkste ‘influencers’? Wat was bijvoorbeeld de rol van de Moderne devotie en het gedachtengoed van Erasmus? En welke rol speelden de (vroege) tekenen van de Renaissance? In deze museumles duiken leerlingen dieper in de periode van de Reformatie en leren over de gevolgen ervan. De kunstwerken in het museum helpen bij het ontdekken van de bredere context waarbinnen dit alles plaatsvond.

Voor: HAVO/VWO bovenbouw
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per museumdocent, boeken voor meerdere groepen uiteraard mogelijk
Kosten: € 55,- per 15 leerlingen

Dit programma is een fijne examentraining! De museumles biedt een bredere context bij het examenonderwerp Reformatie, waarbij de link met kunst en erfgoed wordt gelegd.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;