Miniaturen schilderen


Maak je eigen initiaal met zelfgemaakte tempera (een verfstof), net als in de middeleeuwen! Voorafgaand aan de workshop krijg je een rondleiding langs de bijzondere miniaturen van onze museumcollectie. Leerlingen ontdekken in deze les meer over hoe middeleeuwse manuscripten zo prachtig versierd werden, en gaan vervolgens zelf creatief aan de slag met het maken van een miniatuur.

Voor: VMBO, HAVO/VWO, alle niveaus 
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per museumdocent, boeken voor meerdere groepen uiteraard mogelijk
Kosten: € 55,- per 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;