Gezocht: Mezelf!


In het museum ga je samen met de personages in de kunstwerken op ontdekkingstocht naar wie jij bent. ‘Wat maakt jou nou jij?’ Dat is een hele lastige vraag. Vraag het aan je maatje en ga in de museumzalen samen op zoek naar jouw evenbeeld, jouw dubbelganger of jouw idool. Welk portret past het beste bij jou? En welke bij jouw klasgenootje of jouw leerkracht? Leg de ‘dubbelgangers’ samen vast op een foto!

Voor: groep 7 en 8
Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Kosten: met onze Feestjaarkaart, eenmalig €100,- mag de hele school een jaar lang naar alle onderwijsprogramma's - inclusief gratis busvervoer!

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen. Binnen deze leerlijn zijn programma’s voor de hele school te boeken!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;