Expeditie Middeleeuwen


De leerlingen reizen af naar middeleeuws Utrecht en nemen hun eigentijdse blik mee. Met die bril onderzoeken ze de kunstwerken en voorwerpen in het museum. Dit interactieve programma is een ontdekkingstocht door de kunst & cultuur van de middeleeuwen en wat we daar vandaag de dag nog van terugzien.

Op expeditie door het museum: waan je voor even in de middeleeuwen! Wat kun je ontdekken over het leven van toen? Is het heel anders dan nu? Of zijn er toch ook wel dingen hetzelfde gebleven? Aan de hand van opdrachten en bijzondere kunstwerken komen de middeleeuwen voor even weer tot leven. Leer meer over de middeleeuwse ‘lifestyle’, de invloed van het geloof op het dagelijks leven en wat er uit die tijd bewaard is gebleven.

Voor: HAVO/VWO onderbouw
Duur:  60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per museumdocent, boeken voor meerdere groepen uiteraard mogelijk
Kosten: € 55,- per 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;