Workshop Superimpose Fotografie


Superimpose is een techniek die door filmmakers en fotografen gebruikt wordt om verschillende beelden over elkaar heen te monteren en zo een bepaald effect te bereiken dat niet in één enkel beeld te vangen is. In deze workshop combineren we dat met surrealistische kunst: hoe zouden leerlingen hun verhaal uitbeelden als ze zich niet lieten begrenzen door wat in de echte wereld wel en niet kan? 

Opbouw van de workshop

Je kunt natuurlijk niet aan de slag met Superimpose als je nog helemaal niet weet wat het is! Daarom trapt de workshopleider af met een inleiding die ook een cultuur-historisch tintje heeft: surrealistische fotografie past namelijk heel goed in de traditie van vroegere surrealistische kunst. Als de leerlingen een goed idee hebben van wat surrealistische fotografie inhoudt, gaan ze zelf aan de slag.

Dit begint met het uitdenken van hun eigen Superimpose-beeld. Hiervoor leren ze de basics van digitaal foto's bewerken. Heb jij geen idee wat je moet met bewerkingslagen, filters, maskers en een digitaal gereedschapspalet? Na de workshop leggen je leerlingen het je haarfijn uit! Zij hebben al die dingen dan namelijk succesvol toegepast op hun eigen foto-concept. Natuurlijk gaan we niet naar huis voordat alle leerlingen hun eindresultaat trots aan elkaar hebben laten zien en het verhaal achter hun foto gedeeld hebben met de groep. 

Leerdoelen

- De leerlingen kunnen zelfstandig digitaal foto's bewerken.

- Een sfeer uitdrukken in beeld? De leerlingen weten precies wat daar allemaal bij komt kijken.

- Binnen de kaders van een thema ontstijgen de leerlingen de grenzen van hun eigen verbeeldingskracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;