Workshop Grime


Hoewel je bij theater- en filmkunst misschien niet meteen aan grime denkt, heeft grime een niet te onderschatten effect op een voorstelling of film. Het felle licht op een podium maakt het gezicht van een acteur vlak. Hierdoor vallen mimiek en emoties weg. Terwijl die nou juist super belangrijk zijn voor een theaterstuk! Om dit op te lossen, moeten theateracteurs altijd in de grime. Maar ook de gruwelijkste wonden en de monsterlijkste gezichten maak je met grime. In het theater én op camera. Tijdens deze workshop maken leerlingen een fantastisch kunstwerk van het gezicht van hun klasgenoot. 

Opbouw van de workshop

Eerst krijgen de leerlingen de context die zij nodig hebben om aan de slag te gaan: wat is grime precies, wat kun je ermee en welke basistechnieken zijn er? Natuurlijk houden we de theorie kort en gaan de leerlingen snel aan de slag met een aantal basistechnieken. Daarmee beginnen ze natuurlijk niet meteen op het gezicht van hun klasgenoot: oefenen kan ook prima op je eigen arm. Daarna kiezen de leerlingen welke materialen en technieken ze willen gebruiken om hun eigen grime-ontwerp tot leven te brengen op het gezicht van één van hun klasgenoten. 

Leerdoelen

- Leerlingen weten wat grime precies is en waar je het voor kunt gebruiken.

- Hoe maak ik een kunstwerk van het gezicht van mijn klasgenootje? Leerlingen kennen verschillende technieken en kunnen werken met verschillende materialen.

- Leerlingen putten uit hun creativiteit en trainen hun verbeeldingskracht.

Leerlingen werken vanuit een thema aan een eigen ontwerp.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;