Workshop Stage Fighting


Wat er ook gebeurt, je mag niet vechten op school! Toch? Normaal gesproken een prima regel, maar misschien is het een goed idee om 'm één dag op te schorten voor onze workshop Stage Fight. Tijdens deze workshop leren de leerlingen namelijk de kneepjes van het toneelvechten. Spoiler-alert: hierbij worden natuurlijk geen rake klappen of trappen uitgedeeld. Stage fighting is de kunst van het 'vechten zonder te vechten'. Oftewel: hoe houd je het publiek op het puntje van hun stoel met een levensechte vechtscène zonder dat iemand ook maar één klap hoeft te incasseren? 

Opbouw van de workshop

Voordat de leerlingen in actie komen, nemen we de theorie goed door: wat is stage fighting precies en hoe gaat het in zijn werk? We zorgen dat de leerlingen goed begrijpen dat veiligheid en plezier in deze workshop voorop staan en wat ervoor nodig is om dat ook te waarborgen. Daarna gaan we opwarmen. In duo's leren de leerlingen de basis van het toneelvechten: hoe houd je controle over álles wat je doet, hoe sla je je tegenspeler overtuigend zonder echt te slaan en hoe incasseer je een fictieve klap? Uiteindelijk brengen de leerlingen alles wat ze geleerd hebben bij elkaar door in tweetallen een super overtuigend theatergevecht op te voeren voor hun klasgenoten. 

Leerdoelen

- Leerlingen beheersen de basistechnieken van het toneelvechten.

- Leerlingen ervaren hoe het is om op een fysieke manier samen te werken en daarbij verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van de ander.

- De leerlingen ervaren dat opperste concentratie helpt bij het bewust en super gecontroleerd uitvoeren van bewegingen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;