Workshop Beatmaking


Het kan goed zijn dat jij geen idee hebt wat er op dit moment helemaal hot is in de wereld van de dancemuziek. Maar je leerlingen weten het zeker wel! Over de hele wereld is dance een super populair muziekgenre. Beatmaking is een belangrijk onderdeel van dance. De beat maakt of breekt een nummer. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen als echte dj's een dancenummer mixen dat niet uit de toon zou vallen in de hitlijsten. 

Opbouw van de workshop

Het is natuurlijk moeilijk stilzitten als je graag aan de slag wilt en dus houden we de uitleg kort. Maar we zorgen wel dat de leerlingen alles weten wat ze moeten weten over real-time audio engineering. Say what? Nou, dat is wat een dj doet! Onder begeleiding van een professionele muziekartiest luisteren de leerlingen voorbeelden en leren ze uit welke elementen een goeie mix opgebouwd is. 

Daarna is het natuurlijk tijd om zelf te mixen. Wij nemen iPads mee waarop de leerlingen met een eenvoudige app een nummer kunnen maken. Natuurlijk is er aan het einde van de workshop tijd om alle nummers samen te luisteren en krijgen de leerlingen een opname van hun nummer mee naar huis om aan hun ouders te laten horen. De workshop kan ook helemaal online gegeven worden. Dan werken de leerlingen individueel. 

Leerdoelen

- De leerlingen weten hoe en uit welke elementen een muzieknummer opgebouwd is.

- De leerlingen kennen de technische basics van digitaal muziek maken.

- De leerlingen kennen de betekenis van technische begrippen die belangrijk zijn binnen het digitaal produceren van muziek.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;