Workshop Game Design


Games spelen is leuk. Maar games ontwerpen is nog veel leuker! En laat dat nou helemaal niet zo moeilijk zijn. Tenminste: als je weet hoe het moet. In deze workshop duiken de leerlingen in de wereld van het gamen. Letterlijk! Want stap voor stap leren ze hoe ze hun eigen spelwereld kunnen bouwen. Klinkt misschien ingewikkeld, maar als je het opbreekt in kleine stapjes, is het vooral hartstikke leuk. En het eindresultaat laat de leerlingen natuurlijk gloeien van trots. 

Opbouw van de workshop

Maken begint eigenlijk altijd met goed kijken. Dat is in het geval van games niet anders. De leerlingen kijken dan ook eerst super aandachtig naar een eenvoudige game: hoe is het spel opgebouwd? Daarna laat de workshopdocent zien hoe je met behulp van Scratch - het programma dat wij gebruiken - eenvoudig je eigen computerspel kunt ontwerpen. Dat willen de leerlingen zelf natuurlijk weleens testen! Ze kiezen hoe hun wereld eruit moet zien, welke personages er rondlopen en welke geluiden er klinken. En natuurlijk moet er ook een verhaal in zitten! De leerlingen ervaren hoe de keuzes die zij als game designer maken invloed hebben op hoe leuk het spel is om te spelen. Natuurlijk is er ook ruim tijd om dat uit te proberen.

Leerdoelen

- Een computerspel maken? Dat kunnen de leerlingen vanaf nu zelf.

- De leerlingen ervaren hoe een programma als Scratch het makkelijk maakt om zelf te programmeren.

- Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de stappen die horen bij het uitvoeren van een technisch proces.

- Digitale media is ook: communiceren. Die kennis en vaardigheid doen leerlingen op tijdens deze workshop.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;