Workshop Kleuterdans


Als je mensen ziet dansen, dan lijkt het haast wel vanzelf te gaan. Toch komt er een hoop bij kijken! Want hoe werkt dat nou eigenlijk: bewegen op muziek? Hoe zet je je lichaam in en welke bewegingen gebruik je precies? Deze workshop is speciaal samengesteld voor kleuters, als een laagdrempelige eerste kennismaking met dans. Gewoon in de klas en gebouwd rondom een thema dat de kinderen aanspreekt. Ervaren hoe leuk het is om te dansen, dát is eigenlijk de kern van onze workshop Kleuterdans. 

Opbouw van de workshop

De workshop begint met een warming-up waarin de kinderen hun spieren warm maken en langzaam beginnen met dansen. Daarna introduceren we het thema. Vervolgens gaan we aan de slag met spelletjes die opgezet zijn om kinderen bewust te maken van hun lichaam en hoe ze bewegen. Een hele ontdekkingstocht! 

Daarna leren we de kinderen ook nog een aantal danspassen en moedigen we hen aan om ook zelf danspassen te verzinnen. We laten de kinderen ervaren dat ze de hele ruimte kunnen gebruiken door die dansend over te steken maar dat het soms ook juist fijn is om op je plek te bewegen. Als de groep het toelaat, studeren we tot slot nog een beknopte choreografie in. 

Leerdoelen

- De kinderen ontdekken op welke manieren ze allemaal kunnen bewegen met hun lichaam.

- De kinderen ontwikkelen hun gevoel voor ritme en leren bewegen op muziek.

- De kinderen oefenen met het nadoen van danspasjes.

- De kinderen experimenteren met het verzinnen van eigen danspasjes.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;