Fotograpjes


Fotograferen is een leuke, gevarieerde en leerzame activiteit. Maar helaas wordt fotografie vaak als een serieuze aangelegenheid beschouwd. Dat hoeft zo niet te zijn! In de workshop fotograpjes leer je dat fotograferen ook veel humor kan bevatten. Op een eenvoudige manier worden de functies van een fotocamera/tablet uitgelegd. Door de plaatsing van de deelnemers lijkt er een optische illusie te ontstaan. Ook het standpunt van de fotograaf kan een fotograp beïnvloeden.

In deze workshop worden de leerlingen in kleine groepjes opgedeeld. Per groep is er 1 fotocamera beschikbaar. De fotograaf zet de kinderen op een bepaalde manier weg. Met behulp van de omgeving en zichzelf gaan de kinderen grappige foto’s ensceneren. Het goed inschatten van ruimte en diepte is hier heel belangrijk voor. Een bekend fotograpje is iemand die de toren van Pisa om lijkt te duwen. Na afloop bekijken de leerlingen de resultaten op een digibord.

Doelgroep:
Groep 4, 5, 6, 7, 8

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Digital Creativity ontwikkeld en geeft lessen, trainingen, cursussen, demonstraties en lezingen voor het onderwijs. Denk daarbij aan losse workshops, projecten of langdurige leerlijnen. Bovendien werken we voor alle doelgroepen en niveaus van jong tot oud en van leerling tot leerkracht. Ook bieden we een aantal praktische oplossingen voor werkdrukvermindering bij leerkrachten en stimuleren we cultuur -en techniekonderwijs.

Digital Creativity heeft een uniek en breed aanbod op het gebied van nieuwe media. Zo bieden wij lessen digitale fotografie, film, green screen, animatiefilm, programmeren, 3D-design, holografie, augmented reality, digital drawing, fotobewerking, virtual reality, robotica, gamedesign, 3D-print en nog veel meer!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;