De blauwborsttapuit


Een interactief project, waarin op een speelse en creatieve manier gewerkt wordt aan een positieve groepssfeer, zodat iedereen in de groep zich veilig en prettig voelt. Perfect voor de Gouden Weken dus, maar het kan op ieder moment in het schooljaar ingezet worden.

De leerlingen duiken in het verhaal van visboer Harry, klant Ruby en haar buurtje. Een straat waarin op een dag een verdachte man komt wonen. Een man die er vreemd uitziet, gekke geluiden maakt en raar ruikt. Dat kan maar één ding betekenen.Toch?

Eerlijk zijn, lichaamstaal en samenwerken zijn belangrijke thema's in dit project. Met 'De blauwborsttapuit' leg je een stevige basis voor je groep, waar je leerlingen en jij de rest van het schooljaar profijt van hebben.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

De Viskar is een initiatief van Harro van Lien en Eva Mesman. Sinds 2005 maken wij, deels samen, jeugdtheatervoorstellingen voor het basisonderwijs. Ieder schooljaar staan er honderden voorstellingen in Nederland en België op het programma. Vorig jaar kwamen onze werkzaamheden plotseling stil te liggen. En nog steeds is het door de coronamaatregelen een uitdaging om de verhalen die wij zo graag vertellen in de theaters en scholen te krijgen. Toch is het belangrijk om de kinderen ook nu met theater in aanraking te laten komen. Om die reden zijn wij gestart met De Viskar. Door met de leerlingen via het digibord aan de slag te gaan met theatrale filmpjes, beeldende opdrachten en dramaoefeningen, brengen we cultuureducatie toch de klas in. Door de tot de verbeelding sprekende video's worden de leerlingen betrokken bij het verhaal en leven zij net zo mee met de personages als tijdens een live voorstelling.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;