Wie wat Wabi Sabi? Het imperfecte plaatje.


Beeldcultuur vol niet kloppende mythes
In de huidige beeldcultuur worden we bestookt met allerlei "perfecte" beelden alsof dat de natuurlijke norm is. Dit zorgt voor onzekerheid, buitensluiting en een onwerkerlijke blik op jezelf en de maatschappij.

Mythes ontkrachten
Na een introductie waarbij duidelijk wordt hoever deze beelden van de werkelijkheid afstaan, laat ik zien hoe grilligheid en imperfecties juist PERFECT passen bij illustratie.

Tegengeluid / Tegenbeelden
Tijdens de illustratielessen gaan we aan de haal met de geldende normen en waarden en met de nodige dosis zelfspot maken we een imperfect portret, waarbij ik wél de beeldaspecten behandel, zodat het dan misschien een imperfect plaatje wordt, maar wel een sterk, leuk en mooi beeld.

De drempel laag, de lat hoog
Door vanuit imperfectie te werken, gaan zelfs de meest schuchtere leerlingen aan het werk, omdat het eigenlijk niet 'fout' kan. Tegelijkertijd geef ik al mijn gouden tips vanuit mijn eigen illustratiepraktijk, vermengd met toegankelijk gemaakte cultuur- en beeldfilosofie. Hierdoor krijg je met veel plezier gemaakte sterke resultaten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Angelique Desiree is de Wabi Sabi illustratie- en kunstjuf, die aan de haal gaat met glad en gepolijst, want perfectie is niet alleen saai, maar ook nog eens de grootste creativiteitskiller die er maar bestaat.

Door imperfectie te omarmen help ik je talloze schatten terug te vinden die bedolven zijn geraakt onder "hoe het zogenaamd zou moeten".

Met 15 jaar ervaring, een BIK certificaat en de STIKKR academie kun je mij met een gerust hart vragen voor superleuke projecten met trotse leerlingen als resultaat.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;