Continue This Thread


Makerschap, community, identiteit, heling en verbinding. Zijn dit thema’s die jij ook graag met studenten behandeld? Speciaal voor MBO studenten hebben wij een interactief onderwijsprogramma bij tentoonstelling Continue This Thread ontwikkeld. Studenten leren over de kostuumgeschiedenis van Amsterdam, handwerktechnieken en krijgen een kijkje bij haute couture ontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge, de gastcuratoren van de tentoonstelling. 
 
Het lespakket
Het lespakket bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling waarbij conceptueel denken centraal staat en wordt afgesloten met een creatieve ontwerpopdracht. Alle onderdelen zijn onder begeleiding van gedreven en ervaren museumdocenten. 
 
Praktische informatie
Duur: 1,5 uur in het museum 
Kosten: 140 euro 
Start- en eindlocatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Te boeken: Dinsdag en woensdag tussen 10:00-16:00 uur  
Aantal leerlingen: Maximaal 30 leerlingen
Doelgroep: MBO niveau 3 & 4
Kerndoelen: Burgerschaponderwijs, Kunst(geschiedenis)- en cultuurvakken, modevormgeving, onderwijs en educatie, sociale en maatschappelijke vakken en communicatie. 

Sinds maart 2022 is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Mét een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;