Points of View: Amsterdam toen & nu


Points of View: Amsterdam toen & nu is een driedelig lespakket waarin dialoog en discussie centraal staan. Samen met de leerlingen ontdekken we de verschillende geschiedenissen van Amsterdam. We luisteren graag naar de mening en ervaringen van leerlingen.

Van de katholieke kerk tot het hoofddoekje van de Dirk en van ananas tot aan graffiti. In vogelvlucht maken leerlingen kennis met de geschiedenis van Amsterdam met aandacht voor democratie, diversiteit en samenleven.

Het pakket
Het lespakket bestaat uit een introductieles in de klas, gegeven door ervaren museumdocenten, een rondleiding door het museum van ongeveer een uur en creatieve verwerkingsopdrachten voor in de klas (één lesuur). De rondleiding kan los worden geboekt zonder afname van het lespakket.

Points of View: Amsterdam toen & nu heeft raakvlakken met de leergebieden Nederlands, Geschiedenis, CKV/KCV & Kunst algemeen en geeft invulling aan het leergebied burgerschap.

Praktische informatie
Duur: lespakket van drie lessen/rondleiding van één uur
Kosten: 210 euro, excl. btw/70 euro, excl. btw
Aantal leerlingen: lespakket is inclusief 2 x 15 leerlingen per rondleiding à 70 euro, excl. btw/ losse rondleiding: 70 euro, excl. btw per 15 leerlingen
Te boeken: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16:00 uur
Start- en eindlocatie: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Kerndoelen en vakken: Bouwstenen Burgerschap 1 t/m 6 (SLO), Nederlands, Geschiedenis, Beeldende Kunst
Vragen? Mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl

Sinds maart 2022 is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Mét een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;