Heldentour


Wanneer ben je een held? In de Heldentour maak je kennis met oude en nieuwe helden. De rondleiding is geïnspireerd op de visie van Musea Bekennen Kleur, het platform dat zich inzet voor meer diversiteit en inclusie in de museale wereld.

Inhoud rondleiding
In de Heldentour voor leerlingen uit groep 7 en 8 spreken we met leerlingen over oude en nieuwe helden van toen en nu. De tour heeft als doel leerlingen bewust te maken van de verschillende geschiedenissen van de stad Amsterdam. Het Socratisch gesprek geldt hierbij als uitgangspunt. Onder begeleiding van een ervaren museumdocent praten leerlingen met elkaar over geloof, slavernij, feminisme, de opstand van arbeiders en de LHBTQIA+-gemeenschappen. Deze rondleiding sluit goed aan bij de vakken Nederlands, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie en het leergebied Burgerschap.


Praktische informatie

Duur: 1 uur
Kosten: 70 euro, excl. btw
Aantal leerlingen: 15 leerlingen per rondleiding
Te boeken: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16.00 uur
Start- en eindlocatie: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Kerndoelen: 1, 2, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56 & Bouwstenen Burgerschap 1 t/m 6 (SLO)
Vragen? Mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl

Sinds maart 2022 is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Mét een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;