Wereldburgertour


Van de katholieke kerk tot het hoofddoekje van Dirk van den Broek en van ananas tot aan graffiti. Kom langs en maak kennis met de kleurrijke en diverse geschiedenis van de stad Amsterdam.


Inhoud rondleiding
Tijdens de interactieve rondleiding dagen we leerlingen uit groep 7 en 8 uit om na te denken over democratie, diversiteit en samenleven. Ze worden aangemoedigd om hardop mee te denken, met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren over de stad Amsterdam van toen en nu. De rondleiding sluit goed aan bij de vakken Nederlands, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie en het leergebied Burgerschap.


Praktische informatie

Duur: 1 uur
Kosten: 70 euro, excl. btw
Aantal leerlingen: 15 leerlingen per rondleiding
Te boeken: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16.00 uur
Start- en eindlocatie: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Kerndoelen: 1, 2, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56 & Bouwstenen Burgerschap 1 t/m 6 (SLO)
Vragen? Mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl

Sinds maart 2022 is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Mét een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;