Amar speelt ALI


Amar speelt ALI
Ali is een hele samenleving in één persoon. Ali maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar, zoals: wat is identiteit? Hoe ver moet je gaan met integreren in een maatschappij?

Ali gaat op zoek naar de Nederlandse cultuur. Bestaat die eigenlijk wel? In deze voorstelling onderzoeken we normen en waarden. Hoe we met elkaar omgaan, en ook hoe je daar achter komt. Ali kleurt net óver de lijntjes, en maakt zo gevoelige onderwerpen bespreekbaar.
Amar heeft dit stuk al meer dan 1000 keer gespeeld! De essentie ervan is dan ook al jaren actueel voor jongeren. Ook neemt Amar regelmatig nieuwe ontwikkelingen mee in het stuk.
 
Thema’s Identiteit, integratie, discriminatie, insluiting en uitsluiting, keuzes
Doelgroep Theater, scholen en bedrijven
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Tijdsduur 50 minuten inclusief nagesprek
Materiaal Lesbrief + opdrachten
 

• Wat is identiteit? En wat zijn vooroordelen?
• Kan ik in- en uitsluiting herkennen in mijn omgeving?
• Wat is integratie? En hoe ver moet je daarin gaan?

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theatervoorstellingen en workshops rondom gedrag, cultuur en identiteit. Op het podium en in de klas. 'Lachen en nadenken gaan goed samen.'

COMEDY & THEATER VOOR SCHOLEN
Laat je leerlingen kennismaken met theatervormen, omgangsvormen en cultuurverschillen
Vooroordelen, uitsluiting, discriminatie: kun je daarom lachen? Ja, en dat is zelfs een heel goed idee. Zet comedy en theater in om serieuze doelen te bereiken, met de theatervoorstellingen van Amar El Ajjouri. Geschikt voor het VO, SO en MBO.

Wie is Amar
Amar El Ajjouri acteert, presenteert en traint. Dat doet hij al sinds hij kan praten. En al ruim 20 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag. Dankzij die culturele mix kan Amar het middel theater als geen ander inzetten om jongeren te helpen om het leven van nu te begrijpen.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;