Workshop 'Selfies voor de eeuwigheid'


Workshop 'Selfies voor de eeuwigheid' (Voortgezet onderwijs, klas 1 t/m 4)
Hoe wil jij vereeuwigd worden? In de tentoonstelling sta je oog in oog met 38 echte mummieportretten. Je komt meer te weten over de mensen achter de portretten en over je klasgenoten. Stel de vragen die je altijd al had willen stellen aan je klasgenoten en verwerk de antwoorden, met historische pigmenten, in een prachtig portret op linnen. 

In het educatieve programma  brengen de leerlingen, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Oog in oog: De mensen achter mummieportretten. Ze maken kennis met het ambacht van een kunstenaar uit de Romeinse periode en komen meer te weten over de verhalen achter de portretten.

In de daaropvolgende workshop worden de leerlingen zelf kunstenaars. Ze passen een eeuwenoude techniek toe om hun eigen verf te maken en verwerken deze in een zelfportret of een portret van een anders.

Workshop boeken? Klik hier

Praktische informatie:
Doelgroep: groep 6 t/m 8 (PO) en Klas 1 t/m 4 (VO)
Periode: 6 oktober 2023 t/m 25 februari 2024
Duur: 90 minuten
Prijs: €225 per klas
Kerndoelen: Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie
Begeleiders: Per klas minimaal 2 begeleiders
Vragen? Stel ze via educatie@allardpierson.nl

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Het Allard Pierson verzamelt, beheert, ontsluit, onderzoekt en presenteert waardevol en relevant cultureel erfgoed van de oudheid tot nu. Wij maken dit toegankelijk voor iedereen, ten dienste van wetenschap en samenleving, ter lering en inspiratie. Dit doen wij als onderdeel van de Universiteit van Amsterdam en vanuit het historisch hart van Amsterdam.

Bij het Allard Pierson kun je met je schoolklas diverse rondleidingen en workshops boeken, die aansluiten bij zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen. Vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op via educatie@allardpierson.nl

 

Je kunt met je schoolklas diverse rondleidingen en workshops boeken. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;