Filmlessen


Iedere leerling maakt vaak filmpjes met zijn/haar mobiel. Alleen hoe krijg je het onderwerp goed in beeld en laat het filmpje zien wat je in gedachte hebt?

Wij bieden series van 4 filmlessen aan. Je kunt het pakket zelf samenstellen uit de volgende lessen: Vloggen, Interview, Fake nieuws, Deepface, 5 D planner, Reclamespot maken, Toontastic, Film maken en Documentaire. Binnenkort geven wij ook een workshop fotograferen. Uiteraard is het ook mogelijk een losse filmles te boeken

Ons credo is: leg de creativiteit bij de kinderen

– De lessen zijn gebaseerd op “tips en trucs” om een kwalitatief mooi en geloofwaardig filmpje te maken

– Leerlingen worden gestimuleerd om zelf en samen ideeën/oplossingen te bedenken voor de gegeven opdracht

– Leerlingen leren begrijpen hoe je beeld manipuleert en gevoelens oproept en welke keuzes je moet maken om een boodschap of visie over te brengen en wat “not done” is

– Behalve techniek en creativiteit is samenwerking ook een belangrijk ingrediënt tijdens onze filmlessen (er wordt in groepjes gewerkt)

– Ook zijn leerdoelen rondom mediawijsheid, zoals manipulatie en de maakbaarheid van film, in de les opgenomen

– Iedere les duurt ongeveer 90 minuten. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Iedere leerling maakt vaak filmpjes met zijn/haar mobiel. Alleen hoe krijg je het onderwerp goed in beeld en laat het filmpje zien wat je in gedachte hebt?

Wij bieden series van 4 filmlessen aan. Je kunt het pakket zelf samenstellen uit de volgende lessen: Vloggen, Interview, Fake nieuws, Deepface, 5 D planner, Reclamespot maken, Toontastic, Film maken en Documantaire. Binnenkort geven wij ook een workshop fotograferen. Het is uiteraard ook mogelijk één losse filmles te boeken.

Ons credo is: leg de creativiteit bij de kinderen

De lessen zijn gebaseerd op “tips en trucs” om een kwalitatief mooi en geloofwaardig filmpje te maken

Leerlingen worden gestimuleerd om zelf en samen ideeën/oplossingen te bedenken voor de gegeven opdracht

Leerlingen leren begrijpen hoe je beeld manipuleert en gevoelens oproept en welke keuzes je moet maken om een boodschap of visie over te brengen en wat “not done” is

Behalve techniek en creativiteit is samenwerking ook een belangrijk ingrediënt tijdens onze filmlessen (er wordt in groepjes gewerkt)

Ook zijn leerdoelen rondom mediawijsheid, zoals manipulatie en de maakbaarheid van film, in de les opgenomen

Iedere les duurt ongeveer 90 minuten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;