Het Atelier


Diverse creatieve beeldende workshops: ontdek het vakmanschap van makers uit heel de wereld!

Het Wereldmuseum is een schatkamer van de menselijke creativiteit. Als je er goed naar kijkt krijg je zin om zelf iets te maken. Dat kan in het Atelier! Nadat je op zaal inspiratie hebt opgedaan, krijg je materiaal in handen dat je nooit eerder hebt gebruikt en leer je een techniek. Het aanbod bestaat uit verschillende technieken. Creëer prachtige patronen tijdens de workshop ciseleren (metaal bewerken), oefen met Arabische kalligrafie of experimenteer met knipkunst. Nieuwe kennis kun je direct toepassen in een eigen ontwerp.


Praktische informatie:
Voor wie: VMBO/HAVO/VWO/MBO | Ook geschikt voor Praktijkonderwijs 
Tijdsduur: 90 minuten 
Tijdsblok: 09.15 - 10.45 uur | 11.00 - 12.30 uur | 13.00 - 14.30 uur
Thema: Arabische kalligrafie | Ciseleren (metaal bewerken) | Knipkunst | Papierbatik
Vak: Beeldende vorming, CKV
Prijs: € 150,- per klas (max. 30 leerlingen) (incl. entree)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het nieuwe Wereldmuseum maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;