Krijg de kleren!


Denk jij ook elke ochtend “wat trek ik aan vandaag?” Met kleding laat je zien wie je bent of bij welke groep je hoort. In dit programma ontdek je kledingstijlen uit de hele wereld. We bekijken de flamboyante streetstyle van de Sappeurs uit Congo en onderzoeken waarom de Shanghai Dress uit China overal ter wereld werd gedragen. Ook zie je bodyart van de Asmat gemeenschap uit Nieuw Guinea. Waarom vinden we het belangrijk om onszelf op een bepaalde manier uit te drukken?


Praktische informatie
Voor wie: VMBO/HAVO/VWO
Tijdsduur: 60 minuten
Tijdsblok: 10.00 - 11.00 uur | 11.15 - 12.15 uur | 13.00 - 14.00 uur | 14.15 - 15.15 uur
Thema: Identiteit, imago, mode uiterlijk
Vak: (wereld)burgerschap, CKV, beeldende vorming
Prijs: € 50,- per 15 leerlingen (incl. entree)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het nieuwe Wereldmuseum maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.

Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;