Workshop textielafval upcyclen


Wat trek ik vandaag aan? Over kleding, consumptie en identiteit.  

De workshop begint met een korte powerpoint presentatie over de kledingindustrie: wat is er mis en waar gaat het mis. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën op de wereld. Waar liggen de oplossingen. Kleding hoort tot onze dagelijkse, primaire behoefte, ter bescherming tegen de zon en de kou. Maar kleding is inmiddels veel meer dan dat, met mode kunnen we communiceren en laten zien wie je bent.

De introductie eindigt met instructies  hoe je oude kleding kunt upcyclen door knippen, naaien, verven en/of  borduren. Hoe te werken met naald en draad, rijgen, aan- en afhechten, knippen en een uitleg over patronen. Ondersteunt met  foto’s van voorbeelden.

Workshop: Met de oude kleding gaan de leerlingen nieuwe creatieve kledingstukken of accessoires maken en/of beschilderen. De leerlingen krijgen van tevoren de opdracht zelf afvalkleding in te zamelen. Geen sokken of ondergoed. De kleding moet schoon zijn en vooral de gympen moeten van tevoren worden schoongemaakt!

De workshopbegeleider kan in overleg zorgen voor garens, spelden, speldenkussens, koord, wol, een naaimachine, textielverf, kwasten, kralen en meetlinten. Textiel afval kan via een recycle bedrijf worden aangeleverd of beter voor de bewustwording ( er is veel afvaltextiel in omloop) door de leerlingen zelf. De school zorgt voor scharen en wit papier. Er zijn ook workshops in mijn werkruimte in Amsterdam of veel DIY tips in de tutorials die te vinden zijn op mijn persoonlijke website www.pixelpolly.amsterdam

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Als creatieve maker/upcycler ben ik mij al jaren bewust van het feit hoe vervuilend kleding is en dat de kledingindustrie met Fast Fashion lak heeft aan het milieu en de werkomstandigheden in de produktielanden. Deze gedachtengang en mijn oplossingen hiervoor, breng ik graag over op de jeugd. Met de workshop textielafval upcyclen, leg ik het uit (korte lezing) en ga ik met de leerlingen aan de slag om van oude kledingstukken weer nieuwe items te maken. 

Er zijn ook workshops in mijn werkruimte in Amsterdam of veel DIY tips in de tutorials die te vinden zijn op mijn persoonlijke website www.pixelpolly.amsterdam

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;