Presentatie workshop door een cabaretier!


Moeten presenteren is iets waar veel mensen zenuwachtig van worden. En pubers al helemaal. Het is kwetsbaar, iedereen kijkt naar je en je hebt het idee dat je met ieder klein foutje al gelijk volkomen voor gek staat. Niet zo vreemd dus dat het iets is waar leerlingen vaak tegenop kijken. Terwijl het een ontzettend handige skill is om te hebben! Niet alleen op school, maar ook in de latere beroepspraktijk.

In deze workshop gebruikt cabaretier Tom Lash alles wat hij in ruim 10 jaar podiumervaring geleerd heeft om leerlingen te helpen van die presentatie-angst af te komen. En samen te kijken wat nou dingen zijn waar je op moet letten als je voor een groep staat, en wat dingen zijn waar iedereen altijd zegt dat je op moet letten maar die eigenlijk helemaal niet waar zijn. Want een groot deel van de angst voor het presenteren zit in de foute aanname dat je alles perfect moet doen.

De workshop duurt 90 minuten, andere lengte in overleg mogelijk.
Groepsgrootte 15-25 leerlingen.

Benodigdheden een ruim lokaal met een beamer/smartboard.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Tom Lash is cabaretier en stond in 2012 in de finale van cabaretfestival Cameretten. Destijds met zijn 18 jaar als jongste ooit. Sindsdien maakte hij drie avondvullende cabaretvoorstellingen, stond hij op Theaterfestival de Parade met een voorstelling die hij samen met schrijver Ronald Giphart maakte en maakte hij een flinke stapel columns voor o.a. NPO Radio 1. 

In 2021 verscheen zijn eerste boek Waarom je niet gelukkig bent (en het waarschijnlijk nooit zal worden).

Sinds een aantal jaar geeft Tom workshops in het middelbaar onderwijs en het MBO

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;