Thuis op de wereld


Beschrijving voorstelling Thuis op de wereld:

Een hoopvolle en positieve voorstelling over kinderen op verschillende plekken op de wereld waar het klimaat van slag is. 

Opperwolf en Raaf zijn ontevreden over hoe de mensen met de aarde omgaan, en vinden dat de tijd van de mensen maar eens voorbij moet zijn, maar IJsbeer heeft alle vertrouwen in de kinderen. Opperwolf daagt haar uit: Als een mensenkind laat zien dat het genoeg om de aarde geeft, mogen de mensen blijven. Pien uit Holland is de uitverkorene.

Pien is net tegen haar zin met haar moeder naar het oude huis van oma verhuisd, dat ver buiten de stad ligt. Ze vindt haar nieuwe huis maar niks, en wil er het liefstt zo snel mogelijk weg. Dan ontmoet ze Raaf, die haar overhaalt om met hem op reis te gaan...

Zo komt ze op plekken aan de andere kant van de wereld, waar kinderen wonen die een heel ander leven leiden dan ze gewend is.

Pico surft rond een tropisch eiland, Kadia bivakkeert in de woestijn en Nanouk woont in de sneeuw. Pien maakt nieuwe vrienden en beleeft spannende avonturen, want overal waar ze komt is de natuur van slag door de verandering in het klimaat. Nadat ze haar nieuwe vrienden heeft geholpen, wil Pien wel weer naar huis. Maar hoe moet ze naar haar eigen huis terug komen? En waarom wil Raaf haar niet meer helpen?

De voorstelling ging in premiere tijdens de kinderboekenweek onder de titel Bij mij thuis is alles anders en speelt nu verder onder de titel Thuis op de wereld

Na afloop dansen wij samen met de kinderen uit het publiek een vrolijke en energieke einddans, zodat de kinderen zelf even lekker kunnen dansen en springen. 

De levensgrote mensen- en dierenpoppen van Theater Compagnie Alice, het spannende verhaal en de muziek van Marc Spee maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.

Recensie geplaatst op www.kindertheater.nl door Basisschool Leander op 15 oktober 2023 naar aanleiding van de premiere op 4 oktober in Sint Anthonis:

Wat een leuke voorstelling! Theater Compagnie Alice heeft de kinderboekenweek 2023 spetterend bij ons geopend. Ruim 325 kinderen hebben met plezier en aandacht naar het verhaal gekeken. Zo leuk dat je de mensen achter de poppen helemaal niet meer ziet. Er werd gelachen, er werd \'boe\' geroepen, er werd gewezen welke kant ze op moesten en gewaarschuwd als er gevaar aan kwam. De kinderen zaten er vol in!

leeftijd: 5 t/m 12 jaar

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Eindregie en vormgevingsadviezen: Luc Willekens

Prijzen voorstellingen:

Publiek tot 50 personen: 500 euro

Publiek tot 70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Bij meer dan 100 personen graag eerst overleg i.v.m zichtbaarheid en publieksopstelling in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*De bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten, 0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam en BTW 9 % Voor optredens in Belgie hanteren wij een korting op de reiskosten.

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

(U krijgt de meeste voorstellingen van ons te zien wanneer U op deze website als zoekopdracht Schaap invult.)

Schaap 3-7 jaar

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar Kerstvoorstelling

Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster  3-10 jaar Sinterklaasvoorstelling

Schaap zoekt een thuis 3-7 jaar

Thuis op de wereld 5-12 jaar

Prijzen voorstellingen seizoen 2023-2024:

Publiek tot 50 personen: 500 euro

tot 70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg i.v.m. zichtbaarheid en zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro.

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)en btw 9 %

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;