Plastic Super Deksels


Plastic Super is een lesprogramma/workshop over de Plastic Soep voor groep 5, 6, 7 & 8. Het lesprogramma wordt al 9 jaar actief gegeven op verschillende basisscholen door heel Nederland.     Ter voorbereiding laat de leerkracht de videobrief van de zee zien. (zie video). Daarna gaan leerlingen thuis en op school plastic  verzamelen en op zoek naar iets van plastic wat je op je hoofd kan zetten, bv. een oud vergiet, een emmertje of een plastic bloempot.
De leerkracht bekijkt samen met de leerlingen de opbrengst en gaan het plastic sorteren op kleur.
vervolgens krijgt de klas bezoek van StudioSaar en bespreekt zij samen met de klas wat ze geleerd en ervaren hebben tijdens de voorbereidingen en hoe ze hun eigen gedrag en dat van anderen zouden kunnen verbeteren.
Na de kennisoverdracht wordt de opdracht uitgelegd dmv voorbeelden en maken de leerlingen van plastic afval eigenzinnige hoofddeksels. Er wordt gewerkt met boormachines, lijmpistolen en ander klein gereedschap vandaar dat actieve deelname van de leerkracht bij deze les noodzakelijk is. Alle leerlingen gaan uiteindelijk met hun hoofddeksel op de foto, deze portretten kunnen na afloop met de leekracht bekeken en geëvalueerd worden en eventueel gebruikt worden voor publicatie op de website van de school of een expositie. 
De les neemt ongeveer 2 uur in beslag met kans op uitloop indien mogelijk.             

Ps: plastic afval wordt aangevuld door StudioSaarEducatie

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Studio Saar ontwikkeld kunsteducatief lesmateriaal voor het basisonderwijs en laat leerlingen nadenken over belangrijke maatschappelijke thema’s bv de plastic soep. Het lesmateriaal heeft een maatschappelijke insteek en verbindt kunst en kennis met elkaar. Er wordt gewerkt met zo veel mogelijk kosteloze materialen wat kinderen de ruimte geeft volop te experimenteren en hun creativiteit te ontwikkelen.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;