The Lucky 4%


Gespannen zitten de jongeren te wachten in hun klaslokaal. Er komt een vlogger vertellen over de avonturen die hij heeft meegemaakt in Azie.

Wanneer hij 5 minuten te laat binnenkomt blijkt het een rare snuiter te zijn. Hij vertelt sterke verhalen over klimaatarmoede in de wereld en hoe die armoede hem geld oplevert. Maar wat is daarvan waar?

Tijd om het verhaal uit eerste hand te horen. Met een mobiele telefoon maak je verbinding met Arif - een jongen uit Bangladesh die de reis naar Nederland heeft gemaakt. Hij zal je zijn echte verhaal vertellen. Maar niet voor niks! Daarvoor zul je zelf een aantal verrassende puzzels op moeten lossen.


Info
The Lucky 4% is een Game Theater voorstelling in de vorm van een interactieve speurtocht door jouw school. Het Game Theater begint in de klas. De aanwezige acteur neemt de leerlingen mee in het verhaal van Arif. Hij/zij geeft uitleg over de internetpagina waar ze heen moeten op hun mobiel - of deelt deze uit - om verbinding te maken met Arif.

De leerlingen gaan in groepjes van max 4 personen en met een puzzelpakket op zoek naar 6 verschillende puzzels die door de school verspreid liggen. Deze puzzels komen door de school te staan in de vorm van posterborden. Op de posterborden scannen de leerlingen een barcode en krijgen een verhaal van Arif te horen. Om het tweede deel van het verhaal te horen moeten ze de bijbehorende puzzel oplossen. Tijdens het spel gaat de acteur de interactie met de leerlingen aan om hun nieuwsgierigheid aan te blijven wakkeren.

Wanneer alle groepjes alle 6 de puzzels hebben opgelost, krijgen ze te horen dat ze terug moeten naar het klaslokaal. Daar zorgt de acteur voor een theatrale finale van het Game Theater.

De voorstelling duurt 60 minuten, is op elke locatie speelbaar, en kan gespeeld door 1 of 2 klassen tegelijkertijd.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

WIST JE DAT...
...kinderen en jongeren voor hun 21e jaar gemiddeld 10.000 uur besteden aan het spelen van games? En dat dit evenveel uur is als de tijd die ze besteden op de basis en middelbare school bij elkaar opgeteld?

Met Studio eXp maken we theater games vanuit storytelling, theater en technologie. Hierin combineren we ‘live’ theaterelementen met belangrijke maatschappelijke verhalen. 

We ontwikkelen theater games die inspelen op de cultuurbeleving van jongeren tussen de 8 en 25 jaar.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;