Gastles/workshop film


Samen met de leerlingen ga ik aan de slag met het onderwerp film (en evt. video). Het begint met een interactieve theoretische basis waarna we direct de praktijk induiken. Leerlingen kunnen zelf aan de slag met hun smartphone of met tablets. Een verhaal bedenken, scenario schrijven, filmen, monteren, samen analyseren, alles is mogelijk.

Jongeren hebben veel onbewuste kennis van film. YouTube, Netflix, sociale media, ze kennen het allemaal. Maar weten en beseffen ze zich ook waar ze naar kijken? Hoe komt een film tot stand? Wat is een ‘goede’ film? Wat (en hoe) wil de filmmaker bereiken? Het zijn allemaal vragen waar we in deze gastles op in kunnen gaan.

Onderwerpen die in mijn lessen aan bod kunnen komen:
Filmgeschiedenis
Definitie film
Filmanalyse (filmtechniek)
Filmsets (cast & crew)
Type films en genres
Scenario schrijven (plot, karakters etc.)
Shots, kaders, en perspectieven
Decoupage en mise-en-scene
Camerabewegingen
Montage (colorgrading, VFX) en Kuleshov…

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Mijn naam is Stefan van den Bosch (1995) en ik ben werkzaam als filmmaker, ik schrijf scenario’s en regisseer. Daarnaast ben ik inzetbaar als freelance gastdocent voor het VO en PO. Ik ben nu zo’n 10 jaar bezig met het maken van films. In 2020 ben ik begonnen met het geven van gastlessen en workshops.
Mijn kennis als filmmaker is bruikbaar voor gastlessen en heeft een brede reikwijdte. Theoretische kennis is door mij om te zetten in een praktische vertaling. Mijn lessen zijn daarom altijd interactief en open-minded. Praktische voorbeelden, zoals mijn eigen films, YouTube-fragmenten of sociale media, zijn onderdeel van mijn lessen.
Ik lever graag maatwerk en ben acceptant van de CJP-cultuurkaart.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;