Ontwerp dutch design


Geïnspireerd door toen, ontworpen voor nu. Tijdens deze workshop doorlopen leerlingen/studenten het creatieve proces van een ontwerper. En gaan ze naar huis met hun eigen digitale ‘Dutch Design’.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren. Stuk voor stuk vaardigheden die aan bod komen in deze workshop. Ideaal voor ontwerpers in spé of om leerlingen/studenten te prikkelen (nog) creatiever te denken.

HET PROGRAMMA
Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat ga je voor hen ontwerpen en hoe laat je je inspireren? Dat zijn allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de workshop doorlopen de leerlingen/studenten het creatieve proces van collectie naar ontwerp. Geïnspireerd door 17de -eeuwse objecten creëren ze een digitaal prototype. Als afsluiting pitchen ze hun resultaat aan elkaar.

VOOR WIE
VMBO HAVO VWO
Praktijkonderwijs
Speciaal onderwijs
MBO niveau 1 – 4

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;