Ontwerp dutch design


Geïnspireerd door toen, ontworpen voor nu. Tijdens deze workshop doorlopen leerlingen/studenten het creatieve proces van een ontwerper. En gaan ze naar huis met hun eigen digitale ‘Dutch Design’.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren. Stuk voor stuk vaardigheden die aan bod komen in deze workshop. Ideaal voor ontwerpers in spé of om leerlingen/studenten te prikkelen (nog) creatiever te denken.

HET PROGRAMMA
Hoe ziet de doelgroep eruit? Wat ga je voor hen ontwerpen en hoe laat je je inspireren? Dat zijn allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de workshop doorlopen de leerlingen/studenten het creatieve proces van collectie naar ontwerp. Geïnspireerd door 17de -eeuwse objecten creëren ze een digitaal prototype. Als afsluiting pitchen ze hun resultaat aan elkaar.

VOOR WIE
VMBO HAVO VWO
Praktijkonderwijs
Speciaal onderwijs
MBO niveau 1 – 4

GOED OM TE WETEN
Wegens grote drukte is er tot maart geen programmering beschikbaar. Hou de website in de gaten. Het kan zijn dat er plekken vrijkomen.

In het museum en in de Teekenschool is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Het programma is in de Teekenschool, te vinden in de tuin van het Rijksmuseum. Zorg ervoor dat je 15 min van tevoren aanwezig bent, zodat het programma op tijd kan beginnen. Alle programma’s houden rekening met voldoende afstand en extra hygiëne maatregelen zodat de leerlingen een veilig bezoek kunnen hebben.

Annuleren is na betaling niet meer mogelijk, tenzij het Rijksmuseum oordeelt dat er sprake is van evidente overmacht. Onder evidente overmacht wordt niet verstaan annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet als die gerelateerd is aan COVID-19. Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking op onze website of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het Rijksmuseumbezoek. Alleen het museum kan een bezoek annuleren indien het dat noodzakelijk acht, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten. Bekijk ook onze algemene voorwaarden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;