Achter het goud


Wat schuilt er achter de pracht en praal van de 'Gouden Eeuw'? Wie waren de Kim en Kanye van de 17de eeuw? Achter het Goud is een rondleiding vol spannende verhalen en sappige details.

Nergens komt de Gouden Eeuw zo tot leven als in het Rijksmuseum. In ‘Achter het Goud’ gaan leerlingen samen met de rondleider op zoek naar nieuwe perspectieven op een voorbije tijd.

HET PROGRAMMA
De rondleider trekt leerlingen van alle niveaus de 17de eeuw in, met opdrachten die tot de verbeelding spreken. Voor VMBO praktisch en actief, voor gymnasium met flinke doordenkers. Ook sluit het aan bij geschiedenis, maatschappijleer, CKV en beeldende vorming. Altijd met een link naar de actualiteit. Want de rondleiding begint bij de leerlingen, niet bij Rembrandt en Vermeer.

VOOR WIE
VMBO, HAVO en VWO
Praktijkonderwijs
Speciaal onderwijs
NT2

GOED OM TE WETEN
Wegens grote drukte is er tot maart geen programmering beschikbaar. Hou de website in de gaten. Het kan zijn dat er plekken vrijkomen.

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Hierdoor zijn er minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer. Het is niet nodig om naast het programma nog een aparte starttijd te boeken. Bij de reserveringsbevestiging ontvangt je meer details over de praktische kant van het bezoek.

Voor dit programma geld een maximum van 15 leerlingen per rondleider. Meer leerlingen kunnen niet worden meegenomen in de rondleiding.

Annuleren is na betaling niet meer mogelijk, tenzij het Rijksmuseum oordeelt dat er sprake is van evidente overmacht. Onder evidente overmacht wordt niet verstaan annulering wegens (dreigende) ziekte, ook niet als die gerelateerd is aan COVID-19. Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking op onze website of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het Rijksmuseumbezoek. Alleen het museum kan een bezoek annuleren indien het dat noodzakelijk acht, bijvoorbeeld n.a.v. maatregelen en/of instructies van de bevoegde autoriteiten. Bekijk ook onze algemene voorwaarden.
 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;