Citroen van toen


Kunst komt tot leven als je er zelf mee aan de slag mag. In deze workshop staat de citroen centraal. Al schilderend (met zelfgemaakte verf!) leren leerlingen het verhaal achter deze zo vaak geportretteerde vrucht.

Citroen van toen is een creatieve workshop waar leerlingen het verhaal van de citroen uitbeelden. Zo leren ze over handel, eten en vakmanschap. Via een klein onderwerp met een groot verhaal.

HET PROGRAMMA
De citroen. Een simpel stuk fruit, te vinden in de fruitschaal van nu én op stillevens van toen. Waar kwamen citroenen toen vandaan? En waarom staan ze op zoveel schilderijen? In het museum ontdekken de leerlingen het verhaal van de citroen door te kijken naar stillevens. Levensecht staan ze afgebeeld tussen de kazen en wijnglazen. Maar hoe deden de kunstenaars uit de 17de eeuw dat? In het atelier gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze maken verf op basis van eigeel, net zoals de 17de -eeuwse schilders dat deden. Daarmee schildert iedereen zijn eigen citroen, realistisch of abstract.

VOOR WIE
• VMBO, HAVO en VWO
• Praktijkonderwijs
• Speciaal onderwijs

 

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;