Snapguide


Benieuwd wat Nikkitutorials te zeggen heeft over de Nachtwacht? Of wat Ronnie Flex heeft gevonden over zijn roots? Met SnapGuide bepalen leerlingen en studenten zelf welke bekende Youtubers hun rondleidt. Een persoonlijke tour waar de artiesten jongeren uitdagen om mee te doen met challenges.

Met hun smartphone in de hand ontdekken jongeren de Nederlandse kunst en geschiedenis en de persoonlijke favorieten van hun held. De Youtubers dagen leerlingen uit; poseer als één van de schutters en maak een selfie. Of zoek de rijkste persoon in de zaal en leg uit waarom je dat denkt. De jongeren kunnen challenges delen met hun leraar en klasgenoten.

HOE WERKT HET?
Na het aanmelden van je groepsbezoek kunnen de jongeren eenmaal in het museum op hun smartphone deze link openen: rijksmuseum.nl/snapguide.

Benadruk dat de ze hun filmpjes en/of foto’s opslaan na elke challenge! Als zij de hele tour hebben doorlopen, uploaden zij al deze filmpjes. Vervolgens mailen ze deze via een link naar jou. Jij kunt zo de filmpjes weer in de les gebruiken.

•De SnapGuide kan alleen op een smartphone worden gedaan.
•Samenwerken op een telefoon kan.
•De guides duren ongeveer 60 minuten.
•Er is gratis wifi in het museum.
•Vergeet je oordopjes niet.

 

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;