Sporenonderzoek naar Rembrandt


Allemaal labjassen aan! Hier wordt sporenonderzoek gedaan. Leerlingen duiken in de wereld van verf en verlaten het museum als wetenschapper. Dit programma is samen met de restauratoren van het Rijksmuseum ontwikkeld.

Door technisch onderzoek te doen komt de klas meer te weten over Rembrandt. Het programma start met een filmpje over de restauratoren en het onderzoek van het Rijkmsuseum. Daarna gaan jullie in groepjes onderzoek doen. Wat voor soorten blauw zijn er? Wat zie je onder een microscoop? En met UV licht? Hoe maak je een rode verf? Er zijn allerlei verschillende proefjes.

Daarna gaan jullie het museum in om Rembrandt te bestuderen en toe te passen wat net in de proefjes aan bod is gekomen. Na afloop krijgen de leerlingen hun eigen onderzoeksverslag mee, een heus wetenschappelijk rapport.

VOOR WIE
Groep 5–8
Differentiaties groep 5, 6 en groep 7, 8
Speciaal (basis)onderwijs

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;