Help! De muziek is zoek


Als je voor het eerst een museum bezoekt, moet het natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Een spannend programma vol spektakel gemaakt voor de allerkleinste van groep 1, 2 en 3.

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok van het Rijksmuseum verdwenen. En nu komt er dus geen muziek uit. Tijd voor een speurtocht met grote spoed! Samen met 2 acteurs gaat de klas op zoek naar de muziek. Die blijkt verstopt te zitten in objecten uit de 18de eeuw, de pruikentijd. Zo leren kinderen dat er verhalen zitten in alle werken van een museum.

Vooraf maken de leerlingen in de klas een pruik en kijken ze het introductiefimpje waardoor ze de acteurs al leren kennen. In het museum gaan de kinderen klepels verzamelen. Samen maken ze dan muziek!

VOOR WIE
Groep 1-3
Differentiaties groep 1, 2 en groep 3.
Speciaal onderwijs

 

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;