Expeditie Rijksmuseum


Dompel je onder in de 17de eeuw. Een bijzonder programma waarin leerlingen proefondervindelijk onderzoek doen naar Rembrandt, Hugo de Groot en Nova Zembla. Van museumbezoek tot 3D omgeving tot theater, in 2,5 uur komt alles aan bod.

In groepjes ontdekken leerlingen 1 van de 3 verhalen het ’genootschap’. Ze leren tekstregels en liedjes. Acteurs helpen mee om er een goed toneelstuk van te maken. Daarna delen ze die verhalen met elkaar door op te treden in het theater.

In de tekenschool gaan ze dieper op de geschiedenis in. Onder andere door letterlijk in de werelden van de drie verhalen in te stappen. In het museum reageren leerlingen vervolgens verrassend op de collectie. De verhalen komen echt tot leven.

Het intensieve programma is gekoppeld aan een uitgebreid lespakket (handleiding, serie films over een genootschap, computerspel etc.) Je kunt als docent zeker 4 dagdelen besteden aan voorbereiding op dit bezoek.

VOOR WIE
Groep 6–8
Speciaal (basis)onderwijs
PABO studenten

Kijk voor meer informatie en het boeken van een programma op rijksmuseum.nl/onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;