Dit is het Rijksmuseum (online les)


Wij stellen ons graag voor: dit is het Rijksmuseum. In een online museumles maken leerlingen kennis met het grootste museum van Nederland: van bouwput in het weiland tot aan een museum met miljoenen bezoekers.

In de les bekijken we met elkaar topstukken waarbij de Nachtwacht natuurlijk niet mag missen. We gaan in gesprek, vertellen verhalen en verklappen weetjes die niemand kent. Uiteindelijk eindigen we met een bloedstollende quiz.

TOEPASBAARHEID
Deze museumles kan je inzetten als opwarmertje voor een toekomstig bezoek aan het museum of gebruiken als opening van een projectweek over bijvoorbeeld Rembrandt of de Tachtigjarige Oorlog. En natuurlijk is het ook geschikt als originele invulling voor een mentorles of een laatste les voor de vakantie.


VOOR WIE
Voortgezet onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;