Ontdek het Rijksmuseum (online les)


In deze museumles maken leerlingen kennis met onze verhalen en objecten. We bekijken samen de topstukken, gaan in gesprek, vertellen verhalen en verklappen weetjes die verder niemand kent. Als afsluiting spelen we een vrolijke en leerzame quiz.

Naast een algemene introductie maken leerlingen kennis met schilderkunst in het Rijksmuseum. Welke werken kennen de leerlingen al, en hoe maak je een zelfportret? De leerlingen zullen ook zelf aan de slag moeten, dus stroop de mouwen maar op!

TOEPASBAARHEID
Deze museumles kun je inzetten als opwarmertje voor een toekomstig bezoek aan het Rijksmuseum. Maar ook als start voor een projectweek over kunst en geschiedenis. Of gewoon ter afwisseling als een manier om de leerlingen op een andere manier te inspireren. Per thema is er ook een aparte verwerkingles beschikbaar die in de klas gedaan kan worden.

VOOR WIE
groep 4-8
speciaal onderwijs

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;