Dutch Design Online (online les)


De kracht van Dutch Design is wereldwijd bekend. Maar wat is dat en hoe maak je dat? In deze online workshop gaan leerlingen of studenten zelf als ontwerper aan de slag.

Geïnspireerd door toen, ontworpen voor nu. Gewoon in het klaslokaal, online, totdat de studenten weer de workshop in het museum kunnen volgen.
Hoe ziet de doelgroep eruit? Hoe wil je dat vormgeven? Allemaal vragen die een ontwerper zichzelf stelt. In de online workshop gaan studenten (onder leiding van een Rijksmuseum workshopdocent / kunstenaar) 2 uur aan de slag met het maken van een eigen ontwerp.

Geïnspireerd door 17de eeuwse objecten en gebruiksvoorwerpen maken jongeren met gebruiksvriendelijke software een nieuwe toepassing voor een bestaand object. Aan het eind pitchen ze hun ontwerp aan elkaar via Padlet.

Creativiteit, verbeeldingskracht, presenteren zijn vaardigheden die allemaal aan bod komen in deze online workshop. De workshopdocent stemt de inhoud altijd af op het niveau en bij het MBO ook aan de soort vakopleiding. De workshop is voor alle MBO vakopleidingen relevant.

VOOR WIE
Voortgezet onderwijs
MBO: niveau 1 t/m 4.
Geschikt voor alle mbo-opleidingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

In het Rijksmuseum komt lesstof tot leven. Van kleuterklas tot eindexamen, voor iedereen hebben we een op maat gemaakt programma. Ook voor wie niet naar het museum kan komen hebben we online veel aanbod, zoals speciale online lessen voor het primair onderwijs tot het MBO.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;