De Inca's - Verteller in de klas


De Inca’s, de Spaanse veroveraars en de kinderen van Peru

Een vertelling en quiz (1,5 uur)
(Ook als invalles voor de hele dag te boeken)

Op enthousiaste, interactieve en beeldende wijze vertelt Peter over het land Peru en de Inca’s. Hij neemt hij aan de hand van mooie foto’s op het digibord de leerlingen mee door de geschiedenis van de Inca’s, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op de huidige kinderen van Peru. Hoe die leven, leren, eten en zich kleden.


De groep kijkt, luistert, reageert en spiegelt zich aan de foto’s en verhalen.
Het is behalve een feitelijk ook persoonlijk verhaal, immers; Peter is zelf in Peru geboren en er onlangs nog geweest. De aanleiding daarvoor was een Cuchimilco, een eeuwenoud Inca-beeldje dat hij al zijn hele leven heeft. Maar nooit wist hij waar dit beeldje voor gemaakt is. Is het een godsbeeldje? Is het speelgoed?
Peter neemt de kinderen mee op zijn speurtocht naar de origine van dit beeldje. Het voert dwars door Peru en de Andes en is de rode draad in de vertelling.

Tijdens deze avontuurlijke speurtocht komt hij onderweg veel kinderen tegen die zo’n ander leven hebben dan de kinderen in Nederland.
Ook komt hij erachter dat onze aardappelen, tomaten, pepers en maïs oorspronkelijk daar vandaan komen.
Samen met de klas ontdekt Peter opnieuw de Inca geschiedenis. En de verovering en plundering door de Spanjaarden. Ook het raadsel van het beeldje wordt opgelost.
Uiteraard zijn er filmpjes en veel bijzondere foto’s op het digibord. Daarbij is veel oog voor de kinderen van Peru.

Tot slot speelt Peter met de groep de Grote Inca Quiz!

Duur: 1,5 uur

Prijs: 195,- per minimaal twee op één dag 

Reiskosten 20,- per dag

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Peter Huppes is een behalve een bevlogen theaterdocent een ras verteller en innemend acteur. Zijn vertellingen zijn een klein feestje en de kleuters dromen weg in de sprookjes voorstelling Prinses in de Toren.

In zijn interactieve historische verhalen neemt hij de leerlingen mee alsof ze er zelf bij zijn; ze maken het mee. Met foto's en filmpjes op het digi-bord komt de geschiedenis tot leven.

De quiz tenslotte maakt het helemaal af. Met de vertellingen is Peter ook als invaldocent te boeken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;