Beroepen


De kinderboekenweek staat alweer voor de deur. Als jullie nog op zoek zijn naar een leuk, creatief project, lees dan verder! 

Eddie Eekhoorn   heeft een beroep. Iedereen krijgt een a4 met een silhouet van Eddie. Welk beroep heeft hij en hoe kan je dat aan hem zien? Wat heeft hij dan tussen zijn pootjes? Misschien draagt hij wel een uniform. Misschien is het geen Eddie, maar Ellie? Wat kunnen we nog meer verzinnen? (Zie attachment)

A4 nr. 2 Een blad met silhouetten van kastanjes en eikeltjes. Maar eigenlijk kunnen deze vormen van alles zijn. Borden met gerechtjes, verschillende ballen voor sport, verschillende knutselspullen, spulletjes van een kapper. Verzin het maar!

A4 nr 3. Een blad met een silhouet van een boomkruin. Hierin zit de sportzaal, de winkel, het kantoor, bloemenwinkel, magazijn, atelier van Eddie. Laat je fantasie de vrije loop!

Door een tekenkleurplaat leert een kind anders te kijken. De focus niet direct op wat je ziet, maar wat het nog meer zou kunnen zijn. Deze uitdagende manier van tekenen stimuleert de fantasie bij kinderen. Ze leren creatief denken wat ook nuttig is voor andere schoolvakken.

De tekenkleurplaat stimuleert kinderen van alle leeftijden. Ze zijn te bestellen in elk gewenst thema. Bij elk lespakket zit een docenteninstructie. Zo kunt u als leerkracht of begeleider nog meer uit de tekenkleurplaat halen. De tekenkleurplaten worden voorzien van klas en naam van de school.

Vindt u het prettiger om de instructie van deze tekenkleurplaat door mijzelf te laten doen, dan kan dat ook. Neem dan contact met me op.

Ik kan ook vrijblijvend langskomen om verschillend materiaal te laten zien. En…Wilt u dit met uw team eens proberen, dat kan! Ik vertel u graag wat u kan verwachten. Eigen ideeën zijn ook welkom.

Als u enthousiast hiervan wordt, ontvang ik graag van u een reactie!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Herken je dat? Werkjes die op elkaar lijken, kleurplaten die half ingekleurd zijn, de moeite om te beginnen als je een wit a4-tje voor je hebt liggen? 

Soms heb je iets in je hoofd wat je niet zo snel en makkelijk kan beschrijven, maar door een tekening kan je laten zien wat je bedoelt. Even een plattegrondje tekenen, voorwerpen ontwerpen, schema's maken, verhalen vertellen, cartoons tekenen, infographics maken. Het idee begint in je hoofd en zet je daarna op papier. 

De tekenkleurplaat is een papier met een patroon en een leeg silhouet. In dat silhouet zet je je eigen lijnen en geef je je eigen invulling. Stel je hebt een silhouet van een ijsje, als je deze een kwartslag draait zou het zo een raket 🚀 kunnen zijn. Op de kop lijkt het een kabouter. Maar je zult zien dat er nog veel meer invullingen zijn te verzinnen. De fantasie wordt geprikkeld, het creëeren kan beginnen...

De workshop zijn aan te passen op elk thema en te koppelen aan andere vakken. Deze workshops zijn uniek en door mij, Alicia Zwart, bedacht. Ik kom graag bij jullie op school om deze leuke tekenlessen te geven!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;