Museumbezoek


Het is mogelijk het museum te bezoeken tijdens onze openingstijden. In het winterseizoen zijn we van donderdag tot en met zondag geopend. In het zomerseizoen zijn we van dinsdag tot en met zondag geopend.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Sinds 2013 is museum Villa Mondriaan gevestigd in de villa van de familie Mondriaan en de naastgelegen panden aan de Zonnebrink. In het voormalige woonhuis toont het museum de ontwikkeling van de jonge Mondriaan en het werk van zijn leermeesters. Buiten is de moestuin van de familie Mondriaan opnieuw aangelegd onder de appelboom, die Mondriaan als klein jongetje al vaak tekende. Hier en daar zie je in het vroege werk al de eerste tekenen van abstractie, bijvoorbeeld in het schilderij ‘Bos’ uit 1899, waar de met herfstbladeren bedekte ondergrond oplost tot een oranje vlak. Het tonen van dit vroege werk wordt mogelijk gemaakt door middel van een nauwe samenwerking met het Kunstmuseum Den Haag.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;