Prooi of roofdier


Weten de leerlingen het verschil tussen een prooi- en een roofdier? Hoe kunnen ze zien dat een buizerd een vleeseter is en een eend een planteneter? De leerlingen doen verschillende opdrachten die staan opgesteld tussen o.a. de Europese vogels en de warme Afrika zaal. Hoe bizar is het om te ontdekken dat bijvoorbeeld een kikker tegelijk een prooi en een roofdier is? Of wat dacht je van een python? Naast een geweldig roofdier ook een prooidier. Ontmoet onze museum-Koningspython genaamd Loesje en zie en voel zelf hoe bijzonder de natuur is.

Voor wie? Groep 5-6

Duur: 90 minuten

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Dichterbij de natuur!
Het wonderbaarlijk actieve museum voor de hele familie waar je oog in oog staat met natuur + cultuur. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum.
Kidsproof museum nr.1 in Overijssel 2022!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;