Teken jezelf - Kunst & identiteit


In deze museumles ga je aan de hand van de bijzondere collectie op zoek naar je eigen identiteit en hoe je die kunt verbeelden. Met kunstwerken in het museum als inspiratiebron ga je aan de slag met creatieve opdrachten.

In het kader van burgerschap gaan de leerlingen zichzelf verbeelden en hierover met elkaar in gesprek. Dit doen ze aan de hand van snelle tekenopdrachten waarbij de kunstwerken en verhalen in het museum het uitgangspunt vormen. Ze leren zichzelf beter kennen door naar kunst te kijken en leren een idee snel om te zetten in beeld.

Voor: VMBO, HAVO, VWO
Duur: 90 minuten
Kosten: 55 euro per 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen en schoolvakken. De collectie, met veel middeleeuwse kunst, daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen op het gebied van burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in (en soms buiten) het museum aan. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;