Workshop theater maken, voor basisschool of BSO


Met je groep, klas of hele school aan de slag om theater te maken!

Over een vooraf in overleg met de leiding/leerkrachten bepaald onderwerp of thema bedenken we (eventueel samen met de kinderen) een voorstelling per groep. Daarna gaat iedereen (in groepjes) met de eigen leerkracht/groepsleid(st)er, onder dramaturgische begeleiding van ons, aan de slag om die voorstelling vorm te geven. Wie speelt welke rol? Wat doe je dan? Wat zeg je dan? Hoe zie je er uit? Een liedje erbij? Welke attributen zijn er nodig? Moeten die nog geknutseld worden? Natuurlijk goed oefenen en dan: Alles bij elkaar voegen zodat er een voorstelling ontstaat. Laat de vaders en moeders en opa’s en oma’s nu maar komen kijken!

Op uw locatie bouwen wij met professioneel licht en geluid een heus theatertje. En wij kunnen, in overleg, eventueel benodigde verkleedkleren meenemen.

Een beproefd concept, dat al vele malen door ons is uitgevoerd, met name voor alle groepen van een school. Door samen theater te maken leren de kinderen samen te werken, te durven, elkaar te helpen, de ander te waarderen en zichzelf te waarderen. Tijdens het wordingsproces valt ook voor de leerkrachten en/of groepsleiding heel wat te leren.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theatermaker, regisseur.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;