Oscar en Oma Rozerood


Oscar is 10 jaar oud en ernstig ziek. In het ziekenhuis heeft Oscar vrienden. Daar ontmoet hij ook Oma Rozerood, die hem adviseert een brief aan god te schrijven. Met elkaar beleven ze waanzinnige avonturen. Oscar en Oma Rozerood is een juweel van een verhaal, geschreven door Éric-Emmanuel Schmitt.

Over Éric-Emmanuel Schmitt
Volkskrant
over Schmitt: “Een natuurtalent. Zijn dialogen zijn virtuoos en geestig. Zijn taalgebruik helder en licht, zijn personages sterk.”
NRC over de novelle Oscar en Oma Rozerood: “Een fabel van liefde en vriendschap, een anti-gif vol tolerantie en Harmonie.”
Trouw over de novelle Oscar en Oma Rozerood: “Een juweeltje.”
De Telegraaf over Oscar en Oma Rozerood: “Magisch. Een klein meesterwerk.”
Parool: "Kinderen en de dood is een moeilijk onderwerp. In Oscar en Oma Rozerood schrijft een tienjarig doodziek jongetje brieven aan God. Het helpt hem en gelovige lezers de dood te accepteren. Ongelovigen zien een religieus sprookje."

Over Oscar en Oma Rozerood van Ksenia
De Theaterkrant over Ksenia: “De kleine veelzijdige soliste weet je twee uur lang te boeien en te ontroeren. Marasanova neemt alle rollen voor haar rekening. Als een soort Peter Pan springt ze over en rond haar decorstukken, wisselt ze snel af tussen de indrukwekkende Oma Rozenrood en de grootogige, goedgelovige, kleine Oscar. De veel te zware jongen Popcorn krijgt een vettig spraakgebrek en twee handen op zijn grote buik. Snel herken je de verschillende types en raak je gewend aan de speelse vertelvorm die dit oplevert.”

HIS over Ksenia's Oscar en Oma Rozerood: "Ksenia Marasanova liet haar publiek nog maar eens zien dat ze een fantastische actrice is. Die in staat is om binnen één tel haar toeschouwers om te laten slaan van een traan naar een glim- of zelfs schaterlach. Dat ze alle personages uit het stuk van Eric-Emmanuel Schmitt daarbij zelf speelt maakt dat nog knapper. Ksenia weet je twee uur te boeien en mee te nemen in het aangrijpende verhaal van Oscar."

NPO Radio 1, NTR Kunststof, Frénk van der Linden: "Een meertalige, veelzijdige octopus die je meeneemt op een reis door het leven. Iemand die kan kwartetten met identiteiten en altijd op zoek is naar diepgang."

Genre: klassiek toneel, archetype theater. 
Duur: 135 minuten, inclusief 15 minuten pauze. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Ksenia Marasanova is geboren Charkov, toen onderdeel van de USSR. Op haar 17e stopte ze de belangrijste zaken in een plastic tas en ontvluchtte ze de Sovjet-Unie. Via omzwervingen kwam ze uiteindelijk terecht in Nederland. Daar ontwikkelde ze zich tot theatermaker en actrice. 

Ze maakte diverse solovoorstellingen met een duur van 75 tot 135 minuten. Daarnaast biedt ze diverse historische liederenprogramma's van ca. 45 minuten. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;