Workshop Vloggen


Toen wij jong waren bestond Youtube nog niet, maar leerlingen van nu zijn er helemaal mee opgegroeid. Van jongs af aan kijken zij naar vlogs over de meest uiteenlopende onderwerpen. De vlog is dan ook een super interessante kunstvorm om op te pakken in de klas. Een vlog is meestal entertainment, maar vaak zit er óók een educatief tintje aan. Tijdens deze workshop treden de leerlingen in de voetsporen van hun favoriete vloggers. 

Opbouw van de workshop

Voordat de leerlingen zelf aan het vloggen slaan, duiken we in de theorie en bekijken we voorbeelden. Dat klinkt misschien overbodig, omdat leerlingen al zo veel vlogs gekeken hebben. Maar met de bril van de maker ziet het er natuurlijk heel anders uit! Daarna kiezen de leerlingen een onderwerp. Dit onderwerp putten ze uit hun eigen leven: net als de meeste vloggers dat doen.

Daarna is het tijd om te presenteren, filmen en monteren. Net als veel vloggers maken de leerlingen de vlog van A tot Z zelf. We sluiten de workshop af met het bekijken van de vlogs. Hierbij maken we ruim tijd om het resultaat én het maakproces te bespreken in de groep. De workshop Vloggen kan ook helemaal online verzorgd worden via een app die de leerlingen eenvoudig kunnen downloaden via Google Play of de App Store.

Leerdoelen

- Opnemen en monteren? Dat kunnen de leerlingen helemaal zelf.

- Hoe maak je in groepsverband creatieve keuzes? De leerlingen ervaren hoe je op een constructieve manier met anderen samenwerkt aan een eindproduct waar iedereen achterstaat.

- De leerlingen gaan naar huis met stof tot denken: hoe beïnvloeden online video's hun eigen leven en de samenleving in zijn geheel?

- Licht, camera, actie! De leerlingen schitteren zelf in hun eigen video.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;