Workshop 3D-printerpen tekenen


Wat je allemaal kunt tekenen met een 3D-printerpen? De vraag is eerder wat niet! Tijdens deze workshop balanceren we op het super interessante en uitdagende snijvlak van kunst en techniek. Leerlingen krijg de kans om te ervaren hoe het is om met een 3D-printerpen plastic voorwerpen te maken. Dit kunnen sculpturen of maquettes zijn, maar ze kunnen ook kiezen voor dingen die ze écht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld sieraden! En het leuke is dat het allemaal begint met een doodgewone platte tekening. 

Opbouw van de workshop

We gaan van start met een uitleg wat 3D-printen precies is en wat je er allemaal mee kunt. Zo komen we vanzelf uit bij de 3D-printerpen. Dat is namelijk de 3D-techniek die de leerlingen tijdens de workshop zelf uit mogen proberen. Dit zorgt meestal voor een klassikaal enthousiasme waar de energie van afspat. Want zeg nou zelf: het is toch ongelofelijk dat je met een pen echte driedimensionale figuren kunt 'tekenen '. Dus niet van inkt, maar van plastic! In opperste concentratie ontwerpen de leerlingen eerst een plat figuur. Daarna maken ze op basis van hun ontwerp en gewapend met een 3D-printerpen een driedimensionaal object. 

Leerdoelen

- De workshop brengt kunst en techniek voor de leerlingen dichter bij elkaar.

- Wat kan je met een 3D-printerpen? De leerlingen worden geprikkeld om daar zelf over na te denken.

- Het werken met de 3D-printerpen boost het ruimtelijk inzicht.

- Leerlingen ervaren hoe het is om zelf een plan te maken, uit te voeren en bij te stellen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;