Interactieve cursus duurzaam ondernemen


Met deze cursus willen wij scholieren niet alleen iets leren over het belang van duurzaamheid, maar ze ook inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan. Door kunst te maken van gerecycled materiaal zoals verfresten en afvalhout, kunnen ze niet alleen iets moois creëren, maar ook een positieve impact maken op de wereld om zich heen. Wij hopen er met deze cursus tevens aan bij te dragen dat kinderen al op jonge leeftijd leren met een duurzame blik naar de wereld (om) te kijken.

 

Wij hebben deze cursus primair ontwikkeld voor scholieren uit het voortgezet (VO) en middelbaar onderwijs (MBO). We willen jongeren niet alleen bewust maken van het belang van duurzaam ondernemen, maar ze ook praktische vaardigheden aanleren waarmee ze zelf kunst kunnen creëren van afvalmateriaal. Door hen actief deel te laten nemen aan het proces van kunst maken, hopen we hen niet alleen te inspireren, maar ook in staat te stellen om de wereld om hen heen anders te zien en te veranderen. We bieden een interactieve en leerzame ervaring die hen niet alleen kennis bijbrengt over duurzaamheid, maar ze ook aanzet tot het nemen van actie voor een groenere toekomst.

 

De cursus wordt aangeboden in drie varianten (zie verderop) en al naar het gelang van de cursus wordt meer of minder aandacht besteed aan diverse onderwerpen rondom duurzaam ondernemen. Hoe langer de cursus duurt hoe meer aandacht er aan elk van de onderwerpen besteed kan worden. Desondanks komen in elk van de drie varianten de volgende 10 onderwerpen in meer of mindere mate aan bod. Hierbij gaan de eerste 5 onderwerpen over duurzaam ondernemen in het algemeen en de laatste 5 over duurzame kunst maken in het bijzonder.

 

Duurzaam ondernemen:

- Wat is duurzaam ondernemen?
- Wat is een circulaire economie?
- Hoe communiceer je je verhaal?
- Samen maken we het verschil
- Wat kost het en wat levert het op?

 

Duurzame kunst maken:

- Materialen voor duurzame kunst
- Verfresten en duurzaam schilderen
- Duurzaam werken in de studio
- Kunst met een verhaal
- Hoe verkoop je duurzame kunst?

 

Zoals reeds eerder vermeld wordt de cursus aangeboden in een drietal varianten, maar altijd in een (inter)actieve setting: een korte workshop van 2 uur, een standaard workshop van 4 uur en een lange workshop van 6 uur. Vanzelfsprekend kunnen we bij de cursus van 6 uur langer en dieper ingaan op de verschillende aspecten van duurzaam ondernemen en duurzame kunst maken dan bij de cursus van 2 uur. In alle drie de varianten is er genoeg ruimte om zelf met verfresten en afvalhout aan de slag te gaan en iets moois van afval te maken (zelfs in korte tijd). Soms werken de kinderen ieder voor zich aan een klein object, maar ze kunnen ook samen aan één groot object werken, of in meerdere groepjes aan meerdere middelgrote objecten (teambuilding).

 

Onze cursus is erkend door het CJP en kan dus met de CJP cultuurkaart betaald worden. Dit biedt u de mogelijkheid om onze cursus aan te bieden zonder dat dit een grote impact heeft op uw budget.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Wij zijn Gerhard van Dijkhuizen uit Zwolle en Colet Scheper uit Zuidwolde. Samen hebben wij het concept hou2use bedacht. Op basis van een foto bedenken, ontwerpen en maken wij unieke, persoonlijke en betaalbare kunst, portretten en cadeaus op hout. Wij hechten sterk aan duurzaamheid en daarom werken wij bij voorkeur met verfresten op afvalhout. Wij zijn als partner aangesloten bij het CJP en accepteren dus de CJP cultuurkaart als betaalmiddel.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;